· 

Volg je dromen

Volg je dromen.

Hoe vaak ik dat wel niet gehoord heb, van mensen om me heen of  heb gelezen als quote op Instagram. En stiekem was het ook een beetje mijn life quote, maar ik weet nu dat het makkelijker zeggen is dan het ook echt doen.  Ik heb zelf zoveel dromen, zoveel ideeën , en nog meer dingen die ik wil doen.

Zelf zit ik nu in een periode waarin alles zo automatisch gaat. Mijn week ziet er grotendeels altijd hetzelfde eruit. Ik heb stage, school en mijn bijbaantje, en dat week in week uit. En het is slopend, en dat is vooral omdat het veel is. Elke week word ik meer moe, ga ik de week met meer tegenzin in.

Tot ik vorige week brak, het heeft me gesloopt, al de afgelopen zware weken. De weken die me weinig uitdaging geven. En oh ja zeker, er zijn genoeg uitdagingen te bedenken.  Uitdagingen op stage, een nieuw iets leren. En uitdagingen, zoals mijn school halen, wat trouwens een hele grote uitdaging is.  

Maar doordat ik zo moe ben heb ik geen energie om mezelf uit te dagen. Ik kies daardoor de makkelijkste weg, puur omdat ik  geen energie heb om iets extra’s te doen.

Maar zonder uitdagingen word het saai, en dan zijn de weken die zich opvolgen steeds zwaarder.

 

Dus dan komen we weer bij, volg je dromen. Mijn dromen zijn, zelfstandig gaan wonen, beginnen met hbo, en gaan reizen.

Dromen die simpel weg nu nog niet kunnen, want ik moet daarvoor eerst mijn opleiding afgerond hebben. En dus juist doorgaan met school en stage lopen, maar ja waar haal ik nu mijn energie vandaan?

Ik besef me dat mijn dromen groot zijn, te groot voor op dit moment. Dus ik moet opzoek naar dingen die ik nu wil, en ook nu kan. Kleine dingen die me ontspanning geven, dingen waar ik plezier aan haal. Want als ik iets geleerd heb, is dat leuke dingen die je plezier geven, je ook energie geven om door te gaan.

 

Misschien herken je mijn verhaal  wel, dan heb ik een tip voor je. Maak je wensen en dromen niet te groot. Doe dingen die nu kunnen, waar je nu geniet. En zet door, ga er ook voor.

Wil je random steden bezoeken in je eentje, pak dan de trein.

Wil je een boek gaan schrijven, waar wacht je op, pak je laptop erbij.

Wil je aan de slag met je kamer opvrolijken, ga dan naar de winkel en koop leuke accessoires.

Dit is makkelijk gezegd van mij, want de dingen die ik net opnoemde, zijn namelijk mijn "kleine" dromen en wensen. En heb ik ze al gedaan? Nope..

Maar soms is advies geven makkelijker dan zelf doen. Zo leren we allemaal weer wat, ik terwijl ik dit schrijf en jij hopelijk zodra je dit leest. You got it!

 

Liefs albertine

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0